Onze aanpak

Ons doel is het zeer kleinschalig fokken van gezonde, mooie, sociale pups met voldoende werkdrift die perfect zijn in een gezin én kunnen presteren in de verschillende takken van de hondensport.
Om dit te kunnen bereiken zorgen wij voor een zorgvuldige selectie van de dekreu waarbij we letten op uiterlijk,  werkdrift, karakter en de sociale factor.
Tevens is het voor ons belangrijk dat zowel de teef als de reu voldoen aan de ras standaard en dat zij/hij op alle door de KKUSH opgelegde testen voor stamboom categorie 1 getest is.

Onze pups worden bij ons in de woonkamer geboren zodat ze vanaf dag één kunnen wennen aan allerlei dagelijkse geluiden in huis.
De opvoeding van de pups in het nest is zeer bepalend voor later.
De teef zal dit voor een groot deel op zich nemen maar het is van groot belang dat de pups goed voorbereid worden voor het moment dat ze het nest verlaten. Hierin spelen wij een rol!
Zo zullen de pups na de geboorte elke dag even door één van ons vastgehouden worden om hen te laten wennen aan de geur van mensen.  Ze zien mensen daardoor hun verdere leven als soortgenoten.
Wanneer na een dag of 10 de oogjes en oortjes open gaan en de pups gaan zien en horen zullen ook onze andere gezinsleden de pups regelmatig vastpakken, aanraken en mee spelen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat dit met mate gebeurt zodat de pups ook nog voldoende rust krijgen om te slapen, drinken en groeien.
De toekomstige eigenaars mogen vanaf dat de pups 3 weken oud zijn regelmatig langskomen.  Zo wennen de pups ook aan vreemde geuren.
Rond de 3e week gaan de pups lopen en zullen ze de werpkist verlaten, de puppyren die direct aan de werpkist grenst is ideaal en geeft hen meer bewegingsruimte. In deze puppyren liggen speelgoedjes, verschillend van vorm, met en zonder geluid,….zo kunnen de pups wennen aan vreemde voorwerpen en geluiden. Wij zorgen ervoor dat het voorwerpen zijn waar ze veilig mee kunnen spelen en veel van leren.
Dit is ook de periode dat ze regelmatig uit de puppyren mogen om ze weer aan een andere omgeving te laten wennen en we al vast kunnen oefenen met luisteren op commando.
Indien de weersomstandigheden het toelaten kunnen de pups ook af en toe de tuin verkennen zodat ze ook wennen aan geluiden van buiten zoals auto’s, brommers, spelende kinderen….
Als de pups 6 weken oud zijn kunnen de toekomstige eigenaars een keuze maken. Wij behouden altijd zelf de 1e keus uit het nest tenzij anders overeengekomen.
Vanaf 6 weken, wanneer de pups hun titerbepaling (of eerste entingen, ) gehad hebben zullen ze regelmatig meegenomen worden naar de hondenclub, laten we ze wennen aan meegaan in de auto, wandelen langs een weg waar auto’s en fietsen passeren,….
Als de pups hun chip ter identificatie geplaatst hebben gekregen én wanneer ze de leeftijd van 8 weken bereikt hebben mogen ze met hun nieuwe eigenaar mee naar huis.
De pups zullen getiterd (of ingeënt) en ontwormt zijn, hebben een chip en een Europees paspoort.
Woon je buiten België en kan je pup pas vanaf de 15e week naar jullie verhuizen i.v.m. de invoereisen van je land (enting rabiës) dan rekenen wij enkel de titerbepalingen (of inentingen indien nodig) en rabiës enting die de pup krijgt extra. De pup zal in deze periode verder gesocialiseerd worden en vanaf 12 weken deelnemen aan puppylessen.

Wij vragen de nieuwe eigenaars om hun pup altijd in de voormiddag te komen halen zodat de pup nog de hele dag de tijd heeft om aan de nieuwe baasjes en de nieuwe omgeving te wennen. Nu is het de beurt van de nieuwe baasjes om te zorgen voor een goed opgevoede, lekker in zijn / haar vel zittende, gezonde Border Collie.

En toch…. de nieuwe eigenaar staat er niet alleen voor! Als er vragen zijn of andere zaken waar men tegen aan loopt dan blijven wij bereikbaar om te kijken of we kunnen helpen.
Na een 6-tal maanden, als we de stamboom ontvangen hebben komen wij die graag persoonlijk overhandigen.
Zo zien we onze pups nog eens terug en kunnen we horen hoe de afgelopen periode gegaan is.

Heb je interesse in één van onze pups?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Graag horen wij wat de reden is voor aanschaf van een pup, waarom een Border Collie? Hoe is de gezinssamenstelling? Hebben jullie kinderen en hoe oud zijn ze? Hoe wonen jullie? Wat verwacht je van de pup, enkel als huishond of voor de sport? Kortom hoe zie je de toekomst samen met een border collie? Geef ook zeker je voorkeur op voor reu of teef. Meer informatie is altijd welkom!

Verwacht

3 teven en 2 reutjes geboren op 16/10/2019

Mara the Happy Workers

Puppy’s
Puppy’s

Naturally Naughty Nando From home Felisha

Puppy’s
Puppy’s

Geboren

Geboren 16/10/2019

Vorige nestjes

23 september 2016

Mara the Happy workers & Kor of Maranns home

5 teefjes ~ 2 reutjes

Puppy’s
Puppy’s


– Mara is geboren op 26 juni 2013
– Kleur: Zwart / Wit
– Moeder: Sparkling Dutch border Ytske
– Vader: Crezip of the Breedingbrain (Saigo)
– DNA van afstamming getest
– HD: B
– CEA Vrij ~ DNA normaal / tested
– TNS Vrij ~ DNA normaal / tested
– NCL Vrij ~ DNA normaal / tested
– MDR1 Vrij ~ DNA normaal / tested
– IGD Vrij ~ DNA normaal / tested
– MH Vrij ~ DNA normaal / tested
– SN Vrij ~ DNA normaal / tested
– PPM Vrij ~ DNA normaal / tested
– Glaucoom Vrij ~ DNA normaal / tested
– Ecvo en Gonioscopie Normaal / Not affected
– Cataract Vrij ~ tested november 2015
– PRA Vrij ~ tested november 2015
– Inbreeding 4%

Puppy’s


Kor of Maranns home
Geboortedatum: 3 augustus 2011
Vader: Marquee’s Universal Wonder
Moeder: Arnpriors Solo Run
Kleur: Zwart – wit
DNA van afstamming getest
Heupen (HD): B
CEA: Vrij
TNS: Vrij
NCL: Vrij